Herroepingsrecht

De consument heeft het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van een motief en zonder betaling van een boete de aankoop te herroepen. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag van levering.

Tijdens die bedenktijd zal de consument zorgvuldig omgaan met het product en de verpakking. Hij zal het product slechts in die mate uitpakken of gebruiken voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of hij het product wenst te behouden. Indien hij van zijn herroepingsrecht gebruik maakt, zal hij het product met alle geleverde toebehoren en - indien redelijkerwijze mogelijk - in de originele staat en verpakking aan de ondernemer retourneren, conform de door de ondernemer verstrekte instructies.

Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet de consument de onderneming via een ondubbelzinnige verklaring (bv. schriftelijk per e-mail/per post of via gebruik van betreffend modelformulier) op de hoogte stellen van de beslissing de overeenkomst te herroepen. Het herroepingsrecht is maar geldig voor zover het product ook daadwerkelijk teruggestuurd wordt binnen de 14 werkdagen nadat de consument de onderneming op de hoogte gebracht heeft dat hij wil verzaken aan zijn aankoop. Op dat ogenblik begint dus een nieuwe termijn van 14 dagen te lopen.

Elke retour waarvan de afzender niet kan geïdentificeerd worden zal geweigerd worden en dit herroepingsrecht is niet van toepassing voor professionele kopers.

Cf. de wet van 30/12/2013, kan de consument in een aantal specifieke situaties geen beroep doen op het herroepingsrecht. De belangrijkste hiervan zijn:

  • goederen die volgens de specificaties van de consument vervaardigd zijn of een persoonlijk karakter hebben
  • goederen die door hun aard niet terugbezorgd kunnen worden
  • goederen die te snel kunnen bederven of verouderen

De consument moet zelf de retour verzendingskosten betalen. De terugbetaling zal zo snel mogelijk, uiterlijk binnen 14 dagen, na ontvangst van de retour door de onderneming, op voorwaarde dat alle voorwaarden zoals hierboven beschreven strikt voldaan zijn. Het bedrag dat terugbetaald wordt zal in elk geval nooit groter zijn dan het door de consument effectief betaalde bedrag. Als tijdens de aankoop gebruik gemaakt werd van een waardebon, zal deze ook teruggegeven worden. Deze waardebon kan dan opnieuw gebruikt worden bij een volgende aankoop.

Terugzendadres:
Het Houten Huizeke
Langstraat 33
2260  WESTERLO (België)

Ontdek ook


Gratis (B) > 50€

© 2016 - 2024 papo-online | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel